KUNST – MUSIK – FILM – LITTERATUR
Den ene begivenhed jagter den anden her på skolen. I går aftes blev der således afholdt KULTURFESTIVAL. Det summede af liv i hele huset, hvor gæsterne “blev udsat for” installations- og video-kunst, kunne lytte til musik og opleve billedkunstelevernes eksamensprojekter. Emnet var “forbundethed”.
Alle fremmødte kunne stemme på deres favoritter.
Der blev fundet følgende vindere:
  • Marie Villum Weiss/23amn vandt prisen for værket “du helst vil have med hjem”
  • Marcuz Linux Villfred Svarre/23y vandt prisen for “det mest gennemførte værk”
  • Molly Aagaard Kapela/23f og Marcuz Linux Villfred Svarre/23y vandt prisen for “den mest originale idé”

Her følger en nærmere beskrivelse af “vinder-værkerne”:

Navn: Marie Villum Weiss
Titel: “Gris på samlebånd”
En skulptur der forestiller en masse dele af triste grise, der ligger i en stor bunke. Den forholder sig kritisk til slagtesvinenes levevilkår og opfordrer disse vilkår til at blive bedre. Beskueren skal få medlidenhed og tænke over, hvordan grisene egentlig lever.

Navn: Molly Aagaard Kapela
Titel: Skuespillet
De fleste kender nok følelsen af at skulle passe ind og det man kan gøre for at kunne passe ind. Mit maleri skal forestille sig den performance man ligesom laver for at passe ind og være en del af samfundet. Personen viser altså ikke sig selv, men en udgave af sig selv som vil blive accepteret. Tilskuerne bliver altså på en med manipuleret af personen til at være nogen/noget den ikke er.

Navn: Marcuz Linux Villfred Svarre
Titel: Levende eller døende?
Værket er opdelt i mange forskellige male-genre. Hvert felt har sin egen betydning eller budskab, som skaber en speciel fragmentarisk opbygning. Værket er bygget op af flere lag, samt akvarelmalerier limet fast på værket til både at skabe dybde, men også til at bidrage til den mere kaotiske stil værket har. Liv og død er noget vi ikke snakker særlig meget om, da døden ikke er noget vi kan sætte os ind i. Vi har jo sådan set aldrig prøvet det før. Døden – og hvad der kommer efter det – er et meget indviklet emne. Vi ved ikke hvad der sker når det hele bliver sort. Vi ved ikke om der kommer en trappe, som fører os op i himlen eller ned i helvede. Manden på linen skal symbolisere ham der kæmper en stor kamp mellem liv og død. Motiverne/værkerne rundt i værket skal symbolisere de refleksioner man kan have. Har han selvstyrke nok til at komme videre på linen? Hvad sker der nu? Hvad kunne han være blevet til? Hvad tror han på? Er der liv efter døden eller ik? Af jord er du kommet, af jord skal du blive. Er dette virkelig hans ende på livet? Hvad med det liv han har bygget op? Hvad sker der med det nu?

Dejligt at opleve SÅ megen kreativitet på ét sted!