STX studieretning

Musik

Musik

Kunne du tænke dig at lave din egen musik? Og er du nysgerrig efter at forstå sammenhængen mellem musik, kultur og samfund? Så bør du overveje at vælge en musikalsk studieretning på Aabenraa Statsskole.

På en musikalsk studieretning lærer du om musikteori og at spille forskellige instrumenter. Samtidig får du viden om det engelske sprog, samfundsforhold eller matematik.

Udtalelse fra Hannah

”Jeg har valgt studieretningen; musik/matematik, fordi jeg synes, at blandingen af et meget teoretisk fag som matematik og et mere kunstnerisk fag som musik  går godt ”hånd i hånd”. Derudover ser jeg det som en god måde at prøve noget nyt og anderledes på -Det er et fantastisk frirum at have et kunstnerisk fag, hvor jeg kan starte fra ”scratch” og suge alt den nye viden til mig.”

– Hannah Sehested le Fevre, 22amn

Udtalelser fra Jens

3 ting der er “nice to know”, hvis du overvejer musik som studieretning

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Studieretning 2023-2026

Studieretning: Musik

– Kunne du tænke dig at lave din egen musik?
– Er du fascineret af musikkulturen i de engelsksprogede lande?
– Vil du gerne lære at tale og skrive engelsk på et højt niveau?
– Kunne du tænke dig at opdage matematik i musikalske kompositioner?
– Er du nysgerrig efter at forstå sammenhængen mellem musik, kultur og samfund?

Vælger du en musikalsk studieretning på STX Aabenraa, lærer du at spille forskellige instrumenter og får viden om det engelske sprog, samfundsforhold eller matematik.

Fællesnævneren er kommunikation, kultur og samfund samt matematik – og du vil hurtigt opdage, at det, du lærer i det ene fag, kan bruges i de andre fag. På den måde skaber vi sammenhæng i din uddannelse.

Studieretningerne indeholder både matematik og engelsk på mindst B-niveau.

Eksempler på flerfaglige emner:
– Fra Shakespeare til Trump
– Boybands, girl power og mediemagt
– Ungdomskultur i tekst, musik og billeder.

Karriere
En musikalsk studieretning på STX Aabenraa er det rigtige valg for dig, hvis du drømmer om at kombinere kreativitet og kommunikation i dit fremtidige arbejde, for eksempel inden for musik eller undervisning.

Se hvilke muligheder studieretningen giver på adgangskortet.
Se fordelingen af fag på semestre.
Selve optagelsesprocessen foregår på optagelse.dk

Se hvilke videregående uddannelser du kan få adgang til

Studieretningsvælgeren
/ STX

Studieretnings-
vælgeren / STX

Vælgeren er aktuel for dig, der har studiestart i 2023. Når du skifter mellem studieretningerne, skal du altid bruge ’Nulstil valg’. OBS: Oprettelse af studieretninger og fag afhænger af efterspørgsel.

Praktiske informationer
om optagelsesprocessen

Praktiske informationer
om optagelses-
processen

Ansøgnings-
processen
foregår
via optagelse.dk

Ofte stillede spørgsmål

Kontoret har åbent fra klokken 7.45-15.30 alle hverdage med undtagelse af fredag. Om fredagen er vores kontor åbent fra klokken 7.45-15.00.

Hvis du har brug for hjælp til din SU, kan du henvende dig i vores administration. Du kan også læse mere på www.su.dk.

Vores telefon er åben fra klokken 7.45-15.30 alle hverdage med undtagelse af fredag. Om fredagen er vores telefon åben fra klokken 7.45-15.00.

Tjek vores ferieplan. Her kan du se, hvornår ferierne og helligdagene er placeret i løbet af dit skoleår. Du finder vores ferieplan her.

Har du spørgsmål eller brug for
vejledning?
Vi står klar til at hjælpe dig

Elever og ansatte

Nyttige links