Nyheder

Røde Kors-foredrag: De uledsagede mindreårige

Der var stille i skolens aula, da den nordjyske forfatter Mads Nygaard fortalte den gribende historie om Ahmad – en syrisk dreng, der i 2016 kontaktede ham for at få hjælp til at få sin familie til Danmark. Tre år tidligere var Ahmad flygtet fra Syrien alene, 12 år gammel, gennem Europa for at nå til Danmark som uledsaget mindreårig asylansøger – langt væk fra sin familie. Nu havde han efter tre år fået Udlændingestyrelsens tilladelse til at få sin familie til Danmark. Da Ahmad ikke havde de 25.000 kr. det ville koste at få familien herop, kontaktede han børnebogsforfatter Mads Nygaard. Gennem netværk, tilfældigheder og ihærdighed lykkedes det at samle pengene ind, og Ahmad blev genforenet med sin familie.
Ahmads historie er en af mange gribende personhistorier, som Mads Nygaard fortalte om på fællessamlingen i Statsskolens aula. I dag arbejder Mads Nygaard for at hjælpe uledsagede mindreårige asylansøgere med at blive genforenet med deres familier i Danmark – det gør han bl.a. gennem salget af sin bog ”De uledsagede”, der giver en stemme til nogle af de børn og unge, han har været med til at hjælpe. 69 genforeninger er det blevet til i alt.

Foredraget på Aabenraa Statsskole var arrangeret i samarbejde med Røde Kors, der også arbejder for at hjælpe de uledsagede. Efter fællessamlingen havde eleverne mulighed for at tale med repræsentanter fra Røde Kors i Aabenraa og for at melde sig som indsamlere til Røde Kors’ Landsindsamling søndag den 1. oktober 2023.

Elever og ansatte

Nyttige links